arrow_drop_up arrow_drop_down
23 maart 2017 

Broga voor mannen én stoere vrouwen

Deze week mijn tweede les Broga gevolgd. Pittige les met veel houdingen vanuit de Hond en Plank. Het was zweten en de volgende dag had deze stoere vrouw spierpijn …

Deze yogavorm is ontwikkeld door American Football professional Matt Miller om ook meer mannen op de yogamat te krijgen. Desondanks zijn de mannen nog steeds in de minderheid bij mijn les.

Broga is gericht op het verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen & mobiliteit, het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties bij andere sporten. Er zijn op dit moment 6 verschillende workouts; steeds met de focus op een andere spiergroep. De focus tijdens mijn eerste twee lessen was op de benen, billen en buik maar er zijn ook speciale workouts voor rug, borst en armen.

Broga heeft overeenkomsten met Vinyasa yoga, ook wel Flow yoga genoemd. Wereldwijd groeit de populariteit van Broga en op www.broga.nl vind je de adressen in Nederland waar je deze nieuwe vorm kunt beoefenen. Mannen, gewoon een keer proberen!