Foodweken vanaf deze week op NPO3

Foodweken vanaf deze week op NPO3

De Foodweken op NPO 3 waren vorig jaar een succes en er komt dit jaar dan ook een vervolg. Vanaf deze week staat de programmering op woensdag en donderdag zes weken lang in het teken van eten. Zo is er het nieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier worden gevolgd, de Keuringsdienst van Waarde Quiz, een nieuwe reeks van Broodje Gezond en tal van nieuwe documentaires.

Foodwoensdag

Het succesvolle programma de Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250ste aflevering gemaakt en daarom is er wekelijks om 20.30 uur de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Presentator Daan Nieber test zestien BN’ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt, en op welke wijze wordt het aan de man gebracht? Met onder anderen Thomas Acda, de dames van Toren C, Sophie Hilbrand, Niels van der Laan en Jeroen Woe.

Aansluitend om 21.05 uur zendt NPO 3 de nieuwe reeks van Broodje Gezond uit. Zes afleveringen lang onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Dit seizoen wordt onder andere het veelbesproken zuivelproduct melk onder de loep genomen, wordt er onderzocht of chocolade nu wel of niet gezond is en is er onderzoek naar de E-nummers.

Om 21.45 uur is het nieuwe programma De Nieuwe Garde te zien. In deze zesdelige serie worden jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daar buiten gevolgd. Het zijn Syrco Bakker (Pure C), Ryan Bahadoer (De Karpendonkse Hoeve), Arturo Dalhuisen (The White Room in het Krasnapolsky), Estée Strooker (’t Amusement), Jermain de Rozario (De Rozario), Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (Breda en Guts & Glory) en sommelier Lotte Wolf (Bridges in The Grand). Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat offeren ze op om op dit topniveau te kunnen blijven presteren?

De Foodwoensdagen worden om 22.30 uur afgesloten met documentaires over eten.

Fooddonderdag

Op Fooddonderdag is om 20.30 uur wekelijks een nieuwe special van de Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis te zien. In deze specials gaat het KvW-team terug naar de oorsprong en herkomst van ogenschijnlijke typische Nederlandse producten uit ons boodschappenwagentje. Het is dus een onderzoekende terug vertelling naar het verleden van het bintje, de champignon, koffie, de banaan en drop.

Om 21.00 uur is er een lange documentaire waaronder twee tv-premières over het Deense sterrenrestaurant Noma: Ants on a shrimp en Noma – My Perfect Storm. Op 1 juni wordt het bioscoopsucces That Sugar Film uitgezonden. Deze documentaire gaat over de Australische maker Damon Gameau die als proefkonijn, omringd door de nodige artsen en wetenschappers, de effecten van suiker in het lichaam laat zien. Andere documentaires zijn: 3Doc: Bugs (11 mei), 3Doc: Humus (8 juni) en 3Doc: World’s Best Diet (15 juni).

Van maandag tot en met vrijdag staan de vooravond en de late avond ook in het teken van de Foodprogrammering met in de vooravond herhalingen van Chef in je oor en Keuringsdienst van Waarde en in de late avond herhalingen van andere foodprogramma’s.

Meer informatie op www.npo3.nl/food.