arrow_drop_up arrow_drop_down

Geitenmelk gezonder dan koemelk?

Geitenmelk bevat tweemaal zoveel vitamine A en viermaal zoveel vitamine D dan koemelk. Daarnaast is het bijzonder rijk aan mineralen en sporenelementen zoals calcium, ijzer, zink en magnesium. Ook vitamine B2 is rijk vertegenwoordigd in geitenmelk. In geconcentreerde vorm vindt u deze terug in geitenkaas.

Geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk; het passeert onze maag driemaal zo snel dan koemelk. De samenstelling van de geitenmelk zorgt ervoor dat deze soms ook te verdragen is door mensen met een melkallergie. Al deze zaken rechtvaardigen de conclusie dat geitenmelk gezonder is dan koemelk.

De geit is terug van weggeweest in ons land. Werden geiten vroeger vooral als hobby gehouden, sinds twintig jaar zijn er steeds meer professionele melkgeitenhouderijen bijgekomen. Een aantal van deze bedrijven maaktl zelf geitenkaas die ze verkopen via een eigen winkel of een stalletje op een van de biologische markten. Een overzicht van deze markten geven de websites BiologischeMarkten.info en HollandseMarkten.nl.

En zeg nu zelf, wat is er heerlijker dan een lekker geitenkaasje van de boer uit de buurt!