arrow_drop_up arrow_drop_down

Een gezond ijsje ... heerlijk met dit weer

Nederland heeft een Wereldprimeur: 100% natuurlijk ijs van groente! Deze biologische ijsjes van &samhoud food zijn ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth. Het zijn de eerste ijsjes boordevol groente en fruit in Nederland.

In de smaken Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel

Het ijs wordt ambachtelijke gemaakt in twee smaken: Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel.  “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lagere Brix-waarde (suikergehalte) dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor slechts 27 en 31 calorieën. Daar worden we wel vrolijk van!

&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Met vleesvervangende producten, versmaaltijden en nu ook met ijs. Moshik: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2 procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing. Simpel en zo lekker!”

Deze ijsjes, SPRICE, zijn vanaf deze week te koop bij Jumbo en Coop.