Health & Fitness-paviljoen op Hamburg Cruise Days
31 augustus 2017 
in Travel

Health & Fitness-paviljoen op Hamburg Cruise Days

Steeds vaker hebben cruiseschepen ook een spa aan boord als onderdeel van het Health & Fitness aanbod. Tijdens het grootste cruisefestival ter wereld, de Hamburg Cruise Days, in het weekend van 8-10 september zijn er naast de elf cruiseschepen en activiteiten op het water ook een levendig programma aan land met vijftien thema-eilanden waaronder Health & Fitness. Op de Marco Polo Terrassen kan je meedoen met verschillende fitness activiteiten en verder vind je hier alles over sport, ontspanning en gezonde voeding tijdens een cruise.

Een recordaantal van elf cruiseschepen doet Hamburg aan tijdens het evenement. Naast het fantastische entertainment op het water zoals de Grand Parade, een vuurwerkshow en de Hamburg Cruise Night, is er óók op het vasteland veel te beleven. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich onder te dompelen in een levendig programma waar vijftien thema-eilanden en een divers entertainmentprogramma onderdeel van zijn. Dit eersteklas maritiem event, dat wederom honderdduizenden cruisefans naar de waterkant in Hamburg zal brengen, is absoluut een bezoek waard.

De cruiseschepen

Negen cruiseschepen en twee riviercruiseschepen doen dit jaar de haven aan tijdens het maritieme evenement: de AIDAprima (AIDA Cruises), de Silver Wind (Silversea Cruises), de Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line), EUROPA en EUROPA 2 (Hapag-Lloyd Cruises), de MSC Preziosa (MSC Cruises), de Mein Schiff 3 (TUI Cruises), de Albatros en de Amadea (Phoenix Reisen), de Sans Souci (Plantours Cruises) en de Katharina von Bora (nicko cruises).

Hoogtepunten op het water

Het recordaantal cruiseschepen zorgt voor de grootste Grand Parade sinds de start van het event. Op zaterdagavond 9 september varen zes cruiseschepen – met de AIDAprima voorop en onder begeleiding van 24 escortschepen – de rivier de Elbe op tegen een achtergrond van vuurwerk.

Andere hoogtepunten op het water zijn de vuurwerkshow van Silversea Cruises en de Hamburg Cruise Night op vrijdag. Op deze avond is het mogelijk om een cruise over de rivier te maken op één van de talrijke passagiersschepen.

Hoogtepunten aan wal

Dit jaar heeft het evenement vijftien thema-eilanden aan de waterkant met een boeiend programma. Cruisemaatschappijen hebben bijvoorbeeld speciale promotie-acties: AIDA Cruises, premiumpartner van de Hamburg Cruise Days, is gastheer van ‘AIDA Holiday World’ met het beste uitzicht op de Elbe. Bij ‘Dinner in the Sky’ van Hapag-Lloyd Cruises kan je genieten van een exclusief menu en een adembenemend uitzicht over de haven van bovenaf. Op de Mediterranean MSC Cruises Terraces biedt een kabelballon een uniek uitzicht over de haven van Hamburg. Costa Cruises nodigt bezoekers uit de unieke Italiaanse benadering van cruises te komen ontdekken. TUI Cruises biedt een virtuele rondleiding over een cruiseschip in ‘Mein Schiff World’, terwijl cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line op hun Promenade Deck tegenover de haven laat zien wat een cruisevakantie zo speciaal maakt.

Blue Port Hamburg

Sinds 2008 zorgt het lichtkunstproject ‘Blue Port Hamburg’ van artiest Michael Batz traditiegetrouw voor een unieke achtergrond. Tijdens het weekend van de Hamburg Cruise Days creëert de ‘Blue Port’ een unieke en onvergetelijke sfeer tegen een dito achtergrond. Meer dan 100 objecten in en rondom de haven, tussen de bruggen over de Elbe en de stadswijk Övelgönne waaronder de nieuwe concertzaal Elbphilharmonie worden verlicht.

Weten wat een cruiseschip allemaal aan wellness heeft te bieden? Lees hier meer over op WellnesSelect.nl.

Meer over dit evenement …