Mentale fitness blijft bittere noodzaak
10 maart 2017 

Mentale fitness blijft bittere noodzaak

We sporten, eten gezond om lichamelijk gezond en in vorm te blijven. Maar hoe gaat het met onze mentale fitness?

Aandacht voor onze gezondheid tussen onze oren wordt vaak vergeten. Verwonderlijk vindt Jan Walburg, directeur van het Trimbos-instituut en auteur van het boek ‘Mental fitness‘. “We leven in een competitieve samenleving. We zijn constant bereikbaar en ook onze weekeinden en vakanties zijn volgepropt met activiteiten. In een tijd van economische neergang zal er een nog groter beroep worden gedaan op onze mentale vermogens. Zoals het vanzelfsprekend is geworden dat we lichamelijk trainen om fit te blijven, zo zouden we ook moeten werken aan onze psychische gezondheid.”

Als directeur van het Trimbos-instituut, het wetenschappelijk instituut voor de geestelijke gezondheid, is hij een van de auteurs van het boek Mental Fitness. Het is een praktische boek met tips en oefeningen en heeft niet verwonderlijk een wetenschappelijke achtergrond. Dit geldt ook voor de online cursus Psyfit.nl welke ontwikkeld is door psychologen van het Trimbos Instituut.

Met de online cursus Psyfit train je je mentale conditie aan de hand van zes modules. Het volgen van een module duurt vier weken en de volgorde kan je zelf bepalen. Psyfit geeft een duidelijke structuur om aan je zelf te werken en via het online forum kan je anoniem ervaringen delen en elkaar ondersteunen.

Ter introductie kost de online cursus Psyfit.nl € 29,95. Meer info …

Boeken over mentale wellness …