arrow_drop_up arrow_drop_down
15 maart 2018 

My Serenity in Val Thorens tegen stress

Val Thorens is al vele jaren bekroond als beste ski-oord en met deze speciale wellnessgids zetten ze al weer een stap naar de volgende verkiezing. Elk jaar zijn er speciale evenementen voor de meest bijzondere en ontspannende ervaringen. Dit jaar heeft Val Thorens een unieke samenwerking met de Franse dokter Philippe Rodet, specialist op het gebied van omgang met stress. Het resultaat hiervan is de MY SERENITY gids, een methode met heldere en eenvoudige adviezen om met stress om te gaan, de ‘batterij’ weer even helemaal op te laden en het leven op een positieve manier in te vullen!

Deze gids is ontwikkeld vanuit de filosofie om unieke momenten en ervaringen samen te beleven en delen. Je goed voelen, gelukkig zijn en vele positieve herinneringen … die dingen die je de kracht geven om terug te keren naar het ‘echte leven’. Met dit initiatief is het doel anti-stress barrières op te bouwen, en het ‘vakantiegevoel’ zo lang mogelijk vast te houden, ook weer thuis.

De gids kan je ophalen bij het toeristenbureau en MY SERENITY is in het hele skigebied terug te vinden met wellnesstips en anti-stress oefeningen zoals …

WANDEL … vanaf het centrum van het dorp tot aan de kleine montagnette (traditioneel alpenchalet) op de Pluviomètre piste.
Advies van de dokter : « Elke dag 30 minuten wandelen vermindert de afscheiding van stresshormonen. »

BEWONDER … het landschap vanaf de Place Caron met de bergtoppen vanaf de Aiguilles de Péclet tot aan de Cime Caron.
Advies van de dokter : « Voordat u een foto van een landschap neemt, geniet eerst enkele minuten met volle teugen. Hierbij komen de hormonen endorfine en dopamine vrij die een werking tegen stress hebben.»

PROEF PURE CHOCOLADE …
Advies van de dokter : « Eet gedurende 2 weken 40 g pure chocolade per dag om uw niveau aan stresshormonen te verlagen. »

Er zijn ook coaches die begeleiding en nieuwe persoonlijke activiteiten bieden zoals Anita met haar yogalessen in de sneeuw of Caroline met het Qi-Gong toerskiën …

Val Thorens kent een lang winterseizoen. Als hoogst gelegen skidorp van Europa (2300 m) kan je hier meestal skiën van eind november tot begin mei. Verblijf bijvoorbeeld in Koh-I Nor, een mooi wellnesshotel!