arrow_drop_up arrow_drop_down
23 februari 2017 
in Beauty

Ontdek de nieuwe geuren van Sylvaine Delacourte

Velen zullen het herkennen. Je zoekt een nieuwe geur en probeert verschillende bij een parfumerie. Na een paar geroken te hebben, wordt je een beetje wanhopig. Welke was nu lekker en nog belangrijker, welke past bij mij. Het nieuwe parfumhuis Sylvaine Delacourte heeft een goede oplossing. Voor € 4 kan je een kennismakingssetje kopen met de vijf verschillende geuren uit de Collectie Muscs. Om elke dag een geur te proberen en zo je favoriet te kiezen.

Sylvaine Delacourte

Na een carrière bij Guerlain als Fragrance Director heeft Sylvaine Delacourte haar eigen parfumlijn gelanceerd. Ze heeft een hoge kwaliteitseis ontwikkeld, signatuur van grote parfums.

Parfums hebben de kracht om emoties los te maken en het humeur te beïnvloeden. Het begrijpen van de werking van het geurgeheugen en het kunnen luisteren, maken het voor Sylvaine mogelijk parfums te creëren die onze verschillende persoonlijkheden kunnen onthullen. Haar eigen geurherinneringen vinden een plek in de verschillende geuren.

Houtig, fruitig, schoon, plantaardig, zacht. Met de Collectie Muscs ontdek je alle facetten die een ingewikkelde, uitzonderlijke en zeer moeilijk te temmen stof als muskus kan aannemen.

De Collectie Muscs

Dovana – De zachtheid van een blaadje licht als een zeepbel

“Ik wilde in dit parfum de geur van de zeep uit mijn jeugd terugvinden, de witte kleur geeft het goed weer, wit zijnde het symbool van zuiverheid en frisheid.”

Met o.a. iris en vanille.

Smeraldo – De zachte frisheid van een boeket bladeren

“Ik wilde een parfum dat zowel detox als zuiverend was als de frisse ochtendlucht door een schok te creëren tussen twee werelden.”

Met o.a. vetiver en lentisque.

Lilylang – De gulle streling van de zon op de huid

“Vakantieherinneringen aan het eiland la Réunion waar ik ylang-ylang heb ontdekt, de zonnige bloem bij uitstek. Ik wilde een gemengde zand en huid geur, verwarmd door de zon.”

Met o.a. ylang-ylang en jasmijn.

Helicriss – Een warme wind uit het zuiden

“Als Helicriss een kleur was, zou het grijs zijn. Herinnering aan mijn vakanties op Corsica en doet denken aan de zeer specifieke geur van de maquis, een zeer warme en hartelijke geur.”

Met o.a. patchouli en bergamot.

Florentina – Een gepoederde en fluwelen zachtheid

“In Florentina wilde ik een hechtende, zeer tedere kant en eveneens een knipoog naar de talkgeur uit mijn kindertijd.”

Met o.a. iris en vetiver.

Productie

Na een wereldwijde selectie van de beste grondstoffen zoals Iris uit Toscane, Roos uit Bulgarije, Tonkaboon uit Venezuela en Kruiden uit Kerala vindt de creatie van concentraten plaats in Parijs. Vervolgens worden in de buurt van Orleans, in het hart van Cosmetic Valley, op ambachtelijke manier en met de grootste zorg, de parfums vervaardigd.

De kennismaking experience

Mijn favorieten zijn tot nu toe Lilylang en Helicriss. Nog maar een rondje proberen voor ik mijn definitieve keuze maak. Zelf proberen? Het kennismakingssetje met 5 parfums kan je bestellen via de website van Sylvaine Delacourte. Ook ideaal om uit te testen tijdens je vakantie!