Yoga in de sneeuw!
14 februari 2017 

Yoga in de sneeuw!

Tijdens de komende krokusvakantie gaan veel Nederlanders richting de wintersportgebieden. Ook tijdens de wintersport kan je yoga (blijven) doen. In steeds meer skioorden wordt yoga aangeboden en niet alleen in wellnesshotels maar ook op de piste!

Wordt yoga in de sneeuw de nieuwste trend op het gebied van yoga? Na hot yoga nu cold yoga?

Eerste Yoga skipiste van Frankrijk in Morzine

snowshoeyogaOp de afgebakende piste Lièvre in het Nyon-gebied bij Morzine is een route met een serie van 10 yoga oefeningen. Deze oefeningen, die je doet op je ski’s, bereiden je lichaam voor op het skiën of snowboarden. Eenvoudige oefeningen om energie te krijgen maar ook evenwicht en stabiliteit gecombineerd met ademhalingsoefeningen om adem en beweging één te laten worden.

Daarnaast organiseert de ESF, de Franse skischool, iedere zondag een wellness-ochtend van 9.15u tot 11.45u, waarbij groepen van 3 tot 6 personen een introductieles yoga-op-ski’s krijgen. Voor een moment van ontspanning en tot jezelf komen in het prachtige winterlandschap. Tijdens de speciale week “Morzine houdt van vrouwen“ (van 6 tot 10 maart) biedt de ESF groepslessen in combinatie met yoga. Eerst 45 minuten yoga in een zaal waarna je je vervolgens naar buiten begeeft om de mooiste afdalingen van het skigebied te beleven. Lees meer over Morzine en de wellnessmogelijkheden …

In Val Thorens, al een aantal jaren verkozen tot beste skioord ter wereld, worden wandeltochten op raquettes met yoga georganiseerd. Want zeg nu zelf, is er een betere plek om ademhalingsoefeningen te doen met de frisse schone berglucht! Dit wordt ook aangeboden in Le Grand-Bornand.

De eerste ter wereld …

yogastmortizVoor de eerste yogapiste ter wereld moet je naar het Zwitserse St. Moritz, op de Paradiso-piste in het skigebied Corviglia. Vier vaste plekken op de piste zijn zo ingericht dat ‘Yoga on Snow’ zelfstandig of onder begeleiding beoefend kan worden. Centraal staat de onthaasting en het ervaren van een ander afdalingsritme.

In Nendaz organiseert de skischool meditatie- en ademhalingsoefeningen tijdens winterwandelen. Voor jong en oud.

Yoga in the Alps

Op meer plekken in de Alpen kan je yoga doen. Bij een van de yogascholen of retreats, bij wellnesshotels met een activiteitenprogramma maar ook tijdens evenementen. Zo maakt Yoga in the Alps onderdeel uit van de Powder Snow Week in Obergurgl/Hochgurl in het Tiroolse Ötztal (meestal in januari). Bezoek dan ook zeker de enige thermen van Tirol, de Aqua Dome in Längenfeld. Lees meer over wintersport in het Ötztal op WellnessBreaks.nl …

Neem je geen genoegen met een uurtje yoga tijdens je wintersportvakantie, boek dan een van de yoga retreats. Bijvoorbeeld bij Ondaroot in het Tiroolse Kitzbühel met yogalessen in de ochtend en avond.